μυκονος

Μύκονος Αξιοθέατα

Τα πιο όμορφα μέρη για να επισκεφτείτε στη Μύκονο βρίσκονται στη δυτική πλευρά της πόλης. Στον τομέα της Μικρής Βενετίας με μπαράκια από την πλευρά της θάλασσας, λίγο νοτιότερα τους ανεμόμυλους πάνω από την Αλευκάντρα και στα βόρεια την εκκλησία της Παραπορτιανής, στον μικρό λόφο του Κάστρου, μια μοναδική διάταξη άσπρων όγκων που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων και σήμερα αναγνωρίζεται ως εθνικό πολιτιστικό μνημείο.
Ιδιαίτερου ιστορικού και αισθητικού ενδιαφέροντος είναι τα παλιά σπίτια σε αυτή τη συνοικία της πόλης, τα οποία στέκονται σαν ένα τοίχος μπροστά στη θάλασσα προστατεύοντας έτσι την δυτική πλευρά της Χώρας.

αξιοθέατο η  εκκλησια της παραπορτιανης στη μυκονοΤο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας περιέχει ευρήματα από τάφους του διπλανού νησιού της Ρήνειας και τη Δήλο, γλυπτά, βάζα και ειδώλια. Το Λαογραφικό Μουσείο με μια σειρά από συλλογές επίπλων, εικόνες, γλυπτά και λαϊκά μουσικά όργανα. Η Μύκονος είναι επίσης το σπίτι του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου, το οποίο έχει αρκετά και ενδιαφέροντα αντικείμενα, χάρτες, γκραβούρες κλπ.
Η ύπαιθρος της Μυκόνου είναι ένα μίγμα από γκριζοπράσινα βράχια , λίγες φραγκοσυκιές και λίγο εύφορη γη σκεπασμένη από αγριολούλουδα. Εδώ υπάρχουν μικρά λευκά ξωκλήσια και ανεμόμυλοι. Ο Άγιος Ιωάννης με θέα τη Δήλο ένα ωραίο μέρος για κολύμπι και καταδύσεις.

Η Άνω Μερά είναι, μετά τη Χώρα, το πιο σημαντικό από τα μεγαλύτερα χωριά του νησιού. 8 χιλιόμετρα στα ανατολικά της πόλης της Μυκόνου, η Άνω Μερά έχει ένα πολύ ενδιαφέρον μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, διακοσμημένο με ωραία ξυλόγλυπτα. Η εκκλησία διαθέτει μία συλλογή από πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια και κεντήματα. Στην αυλή της εκκλησίας υπάρχει το χαρακτηριστικό καμπαναριό και μια μαρμάρινη κρήνη.

Στη Μύκονο οι λάτρεις της θάλασσας θα βρείτε χρυσές παραλίες όπως ο Άγιος Στέφανος, η Ψαρού, ο Καλαφάτης, ο Πλατύς Γιαλός, η Ελιά το Αγράρι και άλλες πολλές. Η Μύκονος είναι ένα πολυσύχναστο νησί με όλες τις ανέσεις ενός μοντέρνου θέρετρου και με πολλές ευκαιρίες για να διασκεδάσετε μέρα και νύχτα. Ωστόσο, οι επισκέπτες που θέλουν ήσυχες διακοπές θα βρουν ακόμη ήσυχες γωνιές για να χαλαρώσουν.Τέλος ας μην ξεχνάμε και τον πελεκάνο σύμβολο της Μυκόνου το Πέτρο.

αξιοθέατο ο πέτρος της μυκονου

Copyright www.εδωμυκονος. gr 2010 | Πολιτική Απορρήτου Σαντορίνη